Nachádzate se tu: Úvod Blog Testosteron Kokosový olej a testosterón alebo najlepší zdroj tukov pre muža

Kokosový olej a testosterón alebo najlepší zdroj tukov pre muža

Kokosový olej a testosterón alebo najlepší zdroj tukov pre muža

Ešte nedávno boli všetky nasýtené tuky považované za zlé.

Teraz už ale vieme, že opak je pravdou.

Posledné výskumy dokazujú, že zdravé nasýtené tuky sú zdraviu prospešné.

A kokosový olej je jedným z najlepších nasýtených tukov. Dôvodom je jeho zloženie, ktoré je z časti tvorené MCT mastnými kyselinami (MCT = Medium Chain Tryhlicerides – strednou dĺžkou reťazca).

A v čom sú MCT tak výnimočné?

Spracovávajú sa inak než ostatné tuky. Telo ich presúva priamo do pečene, kde sa využívajú ako priamy zdroj energie. MCT sa neukladá do podkožného tuku a podľa posledných štúdií to vypadá, že dokážu zrýchliť metabolizmus.

Kokosový olej ďalej chráni Vaše srdce pred chorobami a podporuje optimálnu hodnotu cholesterolu a krvných lipidov.

Zaujímavé je pozorovať benefity kokosového oleja na ľuďoch, ktorí ho užívajú pravidelne a vo veľkom množstve.

Napr. obyvatelia tropických oblastí v Južnej časti Tichého oceánu (tzv. „Tokelau“) prijímajú 60% všetkých kalórií práve z kokosov a pritom sú u nich srdečné choroby ojedinelé. To isté platí pre obyvateľov Papui Novej Guiney (nazývaných „Kitavani“), pre ktorých je kokos hlavným zdrojom tukov a srdečné choroby u nich takmer neexistujú.

Teraz už vieme, že kokosový olej je dobrý pre Vaše zdravie. A aký má vplyv na Váš testosterón?

Kokosový olej a testosterón

Ako sme si už uviedli pár riadkov späť, kokosový olej sa skladá z nasýtených tukov – a nasýtené tuky sú tie najlepšie pre zvýšenie testosterónu.

Zatiaľ neexistujú priame štúdie dokazujúce efekt kokosového oleja na hladinu testosterónu u mužov, ale je tu niekoľko štúdií na hlodavcoch (ktorých reprodukčný systém je takmer totožný s ľudským).

Poďme sa na pár štúdií pozrieť:

  • Štyri skupiny samcov krýs (druh Wistar) boli kŕmené diétou obsahujúcou buď sójový, kokosový, hroznový alebo olivový olej. Výskumníci zistili, že aktivita kľúčových enzýmov potrebných pre produkciu testosterónu (3-p-HSD a 17-beta HSD), bola vyššia u skupín kŕmených olivovým a kokosovým olejom (štúdia).
     
  • V ďalšej štúdii dostali potkany kombináciu vápnika, vitamínu D a boru spoločne s obsahom buď repkového, slnečnicového alebo kokosového oleja. Skupina dostávajúca kokosový olej zaznamenala vyššiu hladinu testosterónu než ostatné skupiny (štúdia).
     
  • V inej štúdii bolo 6 skupín po 8 potkanoch kŕmených šiestimi rôznymi druhmi tukov ako sezamový, slnečnicový, rybí, olivový a kokosový olej a bravčovým sadlom. Skupina hlodavcov dostávajúca kokosový olej a bravčové sadlo (z Pyrenejského prasaťa) zaznamenala vyššiu hladinu testosterónu, než ostatné skupiny.

Záver

Kokosový olej je jedným z najlepších zdrojov tukov a určite by nemal chýbať vo Vašej kuchyni.

Pri nákupe sa uistite, že kupujete organický panenský olej, ktorý je lisovaný za studena.

Zdroj: http://www.anabolicmen.com/coconut-oil-testosterone/ - so zvolením autora

Späť na prehľad

Mohlo by Vás zaujímať...

Objednať PRIMULUS

 
Balenie na mesiac (60 tabliet)

Balenie na mesiac (60 tabliet)

Doprava zadarmo

Doprava zadarmo

Záruka spokojnosti alebo vrátenie peňazí

Záruka spokojnosti alebo vrátenie peňazí

 

Jednorazový nákup

Jednorázový nákup
Jednorazový nákup - doprava zadarmo po celej SR
€23 za celé balenie

Pravidelný mesačný odber

Jednorázový nákup
Pravidelne na vašu adresu - kedykoľvek zrušíte
€23 €20,70 za celé balenie Každý mesiac ušetríte 2,30 €

Otázky a odpovede

Za ako dlho pocítim prvé účinky Primulusu?+

Tento fakt je veľmi individuálny. Záleží na mnohých faktoroch. Rozhodujúci je Váš vek, fyzická kondícia, stravovacie návyky apod. Hladina testosteronu je u každého muža iná, preto Vám nedokážeme dať presnú odpoveď. Podľa doterajších skúseností sa najrýchlejšie účinky dostavujú behom dvoch týždňov, väčšina mužov však pocíti rozdiel po jednom až dvoch mesiacoch užívania.

Môže mi PRIMULUS pomôcť, keď mám len 20 rokov? +

PRIMULUS je primárne určený pre mužov starších ako 25 rokov, u ktorých sa začína prejavovať nižšia hladina testosteronu. To ale neznamená, že by pre Vás PRIMULUS nebol prínosný. Obsahuje radu vitamínov a minerálov, ktoré muži potrebujú v každom veku a často ich majú nedostatok. Málo Zinku? Nedostatok vitamínu D? Malý prísun horčíka? PRIMULUS je riešenie.

Prečo musím brať dve tablety denne, nestačí jedna?+

Nechceme robiť nič napoly. Aby sme mali istotu, že Vám PRIMULUS skutočne pomôže, musí obsahovať dostatok všetkých účinných látok v správnom pomere. Dané množstvo nie sme schopní dať do jednej tablety. Pokiaľ si zabudnete vziať tabletu ráno, hlavu si z toho nerobte, bez problémov si môžete vziať večer dve tablety naraz.

Má PRIMULUS nejaké vedľajšie účinky? +

PRIMULUS je 100% prírodný produkt, ktorý sa skladá výlučne z vitamínov, minerálov a extraktov z dvoch bylín. Hlavná sila nášho produktu je predovšetkým jedinečná kombinácia týchto látok a objem, v ktorom sú obsiahnuté. Všetky zložky sú v lekárňach bežne dostupné a lekármi veľmi často odporúčané. Nejedná sa o žiadne zakázané látky a PRIMULUS Vám nikdy nemôže zdvihnúť testosteron nad Vašu prirodzenú hladinu.

Nemusíte sa teda obávať, žiadne vedľajšie účinky Vám nehrozia.

PS: Ak užívate lieky na zníženie krvného tlaku, je vhodné prediskutovať užívanie produktu s Vašim lekárom. Niektoré tieto lieky sú v kontraindikácii s extraktom z kotvičníka zemného.

A čo sa stane s mojím testosteronom, keď PRIMULUS v budúcnosti prestanem brať?+

V prípade, že PRIMULUS v budúcnosti prestanete užívať, Vaša hladina testosteronu sa v najhoršom prípade po čase vráti opäť na úroveň pred užívaním produktu. Na rozdiel od anabolických steroidov, ktoré znižujú vlastnú tvorbu testosteronu (telo ho prestane produkovať, pretože ho dostáva „umelo“) náš produkt podporuje vlastnú, prirodzenú tvorbu tohto hormónu. Preto v tomto prípade nehrozí žiadny negatívny metabolický efekt.

Dá sa zaistiť stály odber bez nutnosti jednorazových nákupov?+

Samozrejme. Najlepší efekt sa dostaví práve pri pravidelnom užívaní. Každý, kto si u nás kúpi balenie PRIMULUS môže byť dobrovoľne zaradený do pravidelného odberu, kedy Vám PRIMULUS bude odosielaný pravidelne každých 30 dní. Jednoducho a pohodlne. O tejto možnosti Vás budeme kontaktovať po Vašom prvom nákupe. Nikoho do ničoho nenútime, je to len na Vás.

O nás

Naším cieľom bolo vytvoriť kvalitný produkt a služby okolo neho, ktoré pomôžu zlepšiť alebo uľahčiť život. Produkt, za ktorý sa nikdy nebudeme hanbiť a ktorý budeme sami používať. Naším cieľom je vytvárať dlhodobých a hlavne spokojných zákazníkov. Spokojnosť kupujúceho je vždy na prvom mieste, pretože vieme, že najlepšou reklamou je vždy pozitívna recenzia alebo odporúčanie spokojného zákazníka.

Viac o nás

Hore