Nachádzate se tu: Úvod Blog Testosteron Tajný trik na okamžité zvýšenie testosterónu! Vedecky potvrdené!

Tajný trik na okamžité zvýšenie testosterónu! Vedecky potvrdené!

Tajný trik na okamžité zvýšenie testosterónu! Vedecky potvrdené!

Chceli by ste behom len 2 minút zvýšiť svoju hladinu testosterónu o 20% a pritom znížiť hladinu stresového hormónu kortizolu o takmer 25%? Žiadne podporné prostriedky k tomu nie sú potrebné. Jediným dôležitým nástrojom bude Vaše vlastné telo.

Nebojte sa! Nejedná sa o žiadne domnienky či fikcie. Tento článok cituje vedeckú štúdiu profesorky Amy Cuddy z Harvardu.

Možno ste už počuli názory, ako je v komunikácii dôležitá samotná reč tela a celkovo neverbálna komunikácia. Niektorí sa domnievajú, že tento druh prejavu zaberá takmer 93% všetkej komunikácie. To znamená, že Vaša reč tela, postoj, očný kontakt, mimika tváre a tón hlasu sú omnoho dôležitejšie než samotné slová, ktoré hovoríte.

Podľa najnovších štúdií je tento číselný pomer (neverbálna vs. verbálna komunikácia) trochu upravený. I napriek tomu neverbálna komunikácia stále zaberá okolo 60% našej celkovej komunikácie.

Ako tohto poznatku využiť pri komunikácii s ostatnými ľuďmi si povieme nabudúce, v inom článku.

Ale poďme sa teraz pozrieť na to, ako zmena Vašej reči tela dokáže pomôcť Vám samotným.

Vaša reč tela vs. Vaše hormóny

Testosterón je často nazývaný „hormón úspechu“ či „hormón dominancie“. Hlavným dôvodom je, že vo väčšine prípadov ľudia s vyšším sociálnym postavením, predovšetkým teda vysoko postavení manažéri, vedúci pracovníci a obecne úspešní ľudia, majú hladinu testosterónu vyššiu, než sú priemerné hodnoty.

Vyššia hladina testosterónu je taktiež spájaná s vyšším sebavedomím jedinca.

A jedna z vecí, ktoré týchto úspešných ľudí spája je aj špecifická reč tela.

Už od pohľadu ich poznáte. Chodia vzpriamene, hlavou hore. Väčšinou majú širší postoj a aj keď sedia, tak už i z diaľky spoznáte podľa ich reči tela, že sa jedná o sebavedomých lídrov.

Je teda zrejmé, že hormóny v tele dokážu ovplyvniť našu reč tela. Ide to ale i naopak? Môže Vaša reč tela ovplyvniť Vaše hormóny?

Rovnakú otázku mala i profesorka Amy Cuddy z Harvardskej univerzity, ktorá na túto tému vypracovala zaujímavú štúdiu.

Fakty vedou podložené

Pre túto štúdiu bolo vybraných 42 dobrovoľníkov, ktorí boli rozdelení do dvoch skupín.

Jedna skupina zaujala po dobu 2 minút tzv. „High Power stance“ (Postoj sily) a druhá skupina naopak „Low power stance“ (Postoj slabosti) – na obrázku nižšie.

Obidvom skupinám bola odobratá vzorka slín pred a po skončení experimentu a bola meraná zmena hladiny dvoch hormónov. Testosterónu a kortizolu.

Výsledky boli ohromujúce.

Skupine, ktorá bola v tzv. „High power“ postoji, sa hladina testosterónu zvýšila o 20%. Hladina kortizolu (stresového hormónu) sa naopak znížila o 25%.

Druhá skupina, ktorá bola v tzv. „Low power stance“ mala potom testosterón nižší asi o 10% a ich kortizol sa mierne zvýšil.

Zaujímavé, že áno?

Táto štúdia teda dokazuje, že i tak nepatrná drobnosť, ako je zmena Vašej reči tela dokáže značne ovplyvniť i hladinu testosterónu v tele.

Odporúčame k zhliadnutiu samotnú prednášku profesorky Amy Cuddy zo svetoznámej konferencie TED tu.

Čo z toho plynie?

Dávajte si pozor na to, ako stojíte, či sedíte a neokrádajte sa zbytočne o Váš testosterón.

Snažte sa zaujímať už zmieňované „High power“ pózy a postoje. Nielen, že budete vypadať sebavedomejšie, ale budete sa tak aj cítiť.

Späť na prehľad

Mohlo by Vás zaujímať...

Objednať PRIMULUS

 
Balenie na mesiac (60 tabliet)

Balenie na mesiac (60 tabliet)

Doprava zadarmo

Doprava zadarmo

Záruka spokojnosti alebo vrátenie peňazí

Záruka spokojnosti alebo vrátenie peňazí

 

Jednorazový nákup

Jednorázový nákup
Jednorazový nákup - doprava zadarmo po celej SR
€23 za celé balenie

Pravidelný mesačný odber

Jednorázový nákup
Pravidelne na vašu adresu - kedykoľvek zrušíte
€23 €20,70 za celé balenie Každý mesiac ušetríte 2,30 €

Otázky a odpovede

Za ako dlho pocítim prvé účinky Primulusu?+

Tento fakt je veľmi individuálny. Záleží na mnohých faktoroch. Rozhodujúci je Váš vek, fyzická kondícia, stravovacie návyky apod. Hladina testosteronu je u každého muža iná, preto Vám nedokážeme dať presnú odpoveď. Podľa doterajších skúseností sa najrýchlejšie účinky dostavujú behom dvoch týždňov, väčšina mužov však pocíti rozdiel po jednom až dvoch mesiacoch užívania.

Môže mi PRIMULUS pomôcť, keď mám len 20 rokov? +

PRIMULUS je primárne určený pre mužov starších ako 25 rokov, u ktorých sa začína prejavovať nižšia hladina testosteronu. To ale neznamená, že by pre Vás PRIMULUS nebol prínosný. Obsahuje radu vitamínov a minerálov, ktoré muži potrebujú v každom veku a často ich majú nedostatok. Málo Zinku? Nedostatok vitamínu D? Malý prísun horčíka? PRIMULUS je riešenie.

Prečo musím brať dve tablety denne, nestačí jedna?+

Nechceme robiť nič napoly. Aby sme mali istotu, že Vám PRIMULUS skutočne pomôže, musí obsahovať dostatok všetkých účinných látok v správnom pomere. Dané množstvo nie sme schopní dať do jednej tablety. Pokiaľ si zabudnete vziať tabletu ráno, hlavu si z toho nerobte, bez problémov si môžete vziať večer dve tablety naraz.

Má PRIMULUS nejaké vedľajšie účinky? +

PRIMULUS je 100% prírodný produkt, ktorý sa skladá výlučne z vitamínov, minerálov a extraktov z dvoch bylín. Hlavná sila nášho produktu je predovšetkým jedinečná kombinácia týchto látok a objem, v ktorom sú obsiahnuté. Všetky zložky sú v lekárňach bežne dostupné a lekármi veľmi často odporúčané. Nejedná sa o žiadne zakázané látky a PRIMULUS Vám nikdy nemôže zdvihnúť testosteron nad Vašu prirodzenú hladinu.

Nemusíte sa teda obávať, žiadne vedľajšie účinky Vám nehrozia.

PS: Ak užívate lieky na zníženie krvného tlaku, je vhodné prediskutovať užívanie produktu s Vašim lekárom. Niektoré tieto lieky sú v kontraindikácii s extraktom z kotvičníka zemného.

A čo sa stane s mojím testosteronom, keď PRIMULUS v budúcnosti prestanem brať?+

V prípade, že PRIMULUS v budúcnosti prestanete užívať, Vaša hladina testosteronu sa v najhoršom prípade po čase vráti opäť na úroveň pred užívaním produktu. Na rozdiel od anabolických steroidov, ktoré znižujú vlastnú tvorbu testosteronu (telo ho prestane produkovať, pretože ho dostáva „umelo“) náš produkt podporuje vlastnú, prirodzenú tvorbu tohto hormónu. Preto v tomto prípade nehrozí žiadny negatívny metabolický efekt.

Dá sa zaistiť stály odber bez nutnosti jednorazových nákupov?+

Samozrejme. Najlepší efekt sa dostaví práve pri pravidelnom užívaní. Každý, kto si u nás kúpi balenie PRIMULUS môže byť dobrovoľne zaradený do pravidelného odberu, kedy Vám PRIMULUS bude odosielaný pravidelne každých 30 dní. Jednoducho a pohodlne. O tejto možnosti Vás budeme kontaktovať po Vašom prvom nákupe. Nikoho do ničoho nenútime, je to len na Vás.

O nás

Naším cieľom bolo vytvoriť kvalitný produkt a služby okolo neho, ktoré pomôžu zlepšiť alebo uľahčiť život. Produkt, za ktorý sa nikdy nebudeme hanbiť a ktorý budeme sami používať. Naším cieľom je vytvárať dlhodobých a hlavne spokojných zákazníkov. Spokojnosť kupujúceho je vždy na prvom mieste, pretože vieme, že najlepšou reklamou je vždy pozitívna recenzia alebo odporúčanie spokojného zákazníka.

Viac o nás

Hore