Nachádzate se tu: Úvod Blog Testosteron Vitamín D a jeho vplyv nie len na testosterón

Vitamín D a jeho vplyv nie len na testosterón

Vitamín D a jeho vplyv nie len na testosterón

Ako dobre poznáte vitamín D?

Viete čo Vám hrozí, keď ho máte nedostatok?

A aký má vplyv na hladinu testosterónu a tým i Vaše mužstvo?

Poďme si ho spoločne predstaviť a na všetko odpovedať.

„Volám sa Vitamín D, rád Vás spoznávam“

Vitamín D je často označovaný ako „slnečný vitamín“. Hlavným dôvodom je, že väčšinu tohto vitamínu získavame prostredníctvom UV žiarenia zo slnka.

Jedná sa o vitamín rozpustný v tukoch a podieľa sa na veľmi dôležitých funkciách v našom tele. Jeho dôležitosť je však často prehliadaná a napr. u nás v ČR je jeho odporúčaná denná dávka stanovená veľmi nízko. Nežijeme u mora, slnko si môžeme naplno užiť iba pár mesiacov v roku a aj napriek tomu je odporúčaná denná dávka u nás iba 200 I.U. (skratka I.U. znamená „international units“ a odpovedá množstvu 5 µg- mikrogramov).

Podľa niekoľkých vedeckých výskumov je bezpečná dávka až 10 000 I.U. na deň a pre pravidelné užívanie je obecne odporúčaný limit okolo 1000 - 2000 I.U.

Vitamín D pomáha nášmu telu v mnohých smeroch. Asi najdôležitejší je jeho pozitívny vplyv na stav kostí. Ďalej pôsobí preventívne napr. proti srdcovým chorobám a rakovine. Som si istý, že pre väčšinu ľudí stredného veku sú posledné dve menované choroby veľkým strašiakom. Iba v Českej republike sú onemocnenia srdca a ciev zodpovedné za 58% všetkých úmrtí.

Kde ho získať?

Vitamín D je ťažké získať iba zo stravy, a preto je najlepším a najlacnejším zdrojom práve slnečné žiarenie. Pre príjem 3000 I.U. tohto vitamínu je treba aspoň po dobu 20-40 minút vystaviť min. 50% svojho tela slnečnému žiareniu. K tomu Vám stačí chodiť v lete v kraťasoch a tričku s krátkym rukávom.

V zime či dlhom období bez slnka je najvhodnejšie vitamín D doplňovať výberom vhodného doplnku stravy.

Vitamín D a testosterón

Pokiaľ hľadáte ľahkú cestu ako si zvýšiť svoju hladinu testosterónu, určite by ste mali siahnuť po vitamíne D.

Nižšie sú jasné dôkazy prečo.

  • Napríklad táto štúdia zistila, že pri pravidelnom užívaní vitamínu D pri dennej dávke 3332 I.U. sa u zdravých mužov hladina testosterónu zvýšila o viac než 25%, v porovnaní so skupinou, ktorá dostávala iba placebo.
  • Ďalej bolo v tejto austrálskej štúdii zistené, že u starších mužov má nízka hladina vitamínu D spojitosť so zníženou hladinou voľného testosterónu.
  • Táto štúdia nám ukazuje, že muži, korí majú dostatok vitamínu D oplývajú taktiež značne zvýšenou hladinou testosterónu v porovnaní s tými, ktorým tento vitamín chýba.

Vitamín D teda s istotou patrí medzi tzv. povzbudzovače testosterónu (testosterone booster)

Na záver

Pokiaľ nie ste často na slnku, alebo pokiaľ nejete každý deň veľkú porciu tučných rýb, určite zvážte zvýšiť prísun tohto vitamínu. Vaša hladina testosterónu sa pri ročnej suplementácii 2000 – 3000 IU vitamínu D môže zvýšiť až o 25%

A to skutočne nie je málo...

Zdroj: anabolicmen.com - se zvolením autora

Späť na prehľad

Mohlo by Vás zaujímať...

Objednať PRIMULUS

 
Balenie na mesiac (60 tabliet)

Balenie na mesiac (60 tabliet)

Doprava zadarmo

Doprava zadarmo

Záruka spokojnosti alebo vrátenie peňazí

Záruka spokojnosti alebo vrátenie peňazí

 

Jednorazový nákup

Jednorázový nákup
Jednorazový nákup - doprava zadarmo po celej SR
€23 za celé balenie

Pravidelný mesačný odber

Jednorázový nákup
Pravidelne na vašu adresu - kedykoľvek zrušíte
€23 €20,70 za celé balenie Každý mesiac ušetríte 2,30 €

Otázky a odpovede

Za ako dlho pocítim prvé účinky Primulusu?+

Tento fakt je veľmi individuálny. Záleží na mnohých faktoroch. Rozhodujúci je Váš vek, fyzická kondícia, stravovacie návyky apod. Hladina testosteronu je u každého muža iná, preto Vám nedokážeme dať presnú odpoveď. Podľa doterajších skúseností sa najrýchlejšie účinky dostavujú behom dvoch týždňov, väčšina mužov však pocíti rozdiel po jednom až dvoch mesiacoch užívania.

Môže mi PRIMULUS pomôcť, keď mám len 20 rokov? +

PRIMULUS je primárne určený pre mužov starších ako 25 rokov, u ktorých sa začína prejavovať nižšia hladina testosteronu. To ale neznamená, že by pre Vás PRIMULUS nebol prínosný. Obsahuje radu vitamínov a minerálov, ktoré muži potrebujú v každom veku a často ich majú nedostatok. Málo Zinku? Nedostatok vitamínu D? Malý prísun horčíka? PRIMULUS je riešenie.

Prečo musím brať dve tablety denne, nestačí jedna?+

Nechceme robiť nič napoly. Aby sme mali istotu, že Vám PRIMULUS skutočne pomôže, musí obsahovať dostatok všetkých účinných látok v správnom pomere. Dané množstvo nie sme schopní dať do jednej tablety. Pokiaľ si zabudnete vziať tabletu ráno, hlavu si z toho nerobte, bez problémov si môžete vziať večer dve tablety naraz.

Má PRIMULUS nejaké vedľajšie účinky? +

PRIMULUS je 100% prírodný produkt, ktorý sa skladá výlučne z vitamínov, minerálov a extraktov z dvoch bylín. Hlavná sila nášho produktu je predovšetkým jedinečná kombinácia týchto látok a objem, v ktorom sú obsiahnuté. Všetky zložky sú v lekárňach bežne dostupné a lekármi veľmi často odporúčané. Nejedná sa o žiadne zakázané látky a PRIMULUS Vám nikdy nemôže zdvihnúť testosteron nad Vašu prirodzenú hladinu.

Nemusíte sa teda obávať, žiadne vedľajšie účinky Vám nehrozia.

PS: Ak užívate lieky na zníženie krvného tlaku, je vhodné prediskutovať užívanie produktu s Vašim lekárom. Niektoré tieto lieky sú v kontraindikácii s extraktom z kotvičníka zemného.

A čo sa stane s mojím testosteronom, keď PRIMULUS v budúcnosti prestanem brať?+

V prípade, že PRIMULUS v budúcnosti prestanete užívať, Vaša hladina testosteronu sa v najhoršom prípade po čase vráti opäť na úroveň pred užívaním produktu. Na rozdiel od anabolických steroidov, ktoré znižujú vlastnú tvorbu testosteronu (telo ho prestane produkovať, pretože ho dostáva „umelo“) náš produkt podporuje vlastnú, prirodzenú tvorbu tohto hormónu. Preto v tomto prípade nehrozí žiadny negatívny metabolický efekt.

Dá sa zaistiť stály odber bez nutnosti jednorazových nákupov?+

Samozrejme. Najlepší efekt sa dostaví práve pri pravidelnom užívaní. Každý, kto si u nás kúpi balenie PRIMULUS môže byť dobrovoľne zaradený do pravidelného odberu, kedy Vám PRIMULUS bude odosielaný pravidelne každých 30 dní. Jednoducho a pohodlne. O tejto možnosti Vás budeme kontaktovať po Vašom prvom nákupe. Nikoho do ničoho nenútime, je to len na Vás.

O nás

Naším cieľom bolo vytvoriť kvalitný produkt a služby okolo neho, ktoré pomôžu zlepšiť alebo uľahčiť život. Produkt, za ktorý sa nikdy nebudeme hanbiť a ktorý budeme sami používať. Naším cieľom je vytvárať dlhodobých a hlavne spokojných zákazníkov. Spokojnosť kupujúceho je vždy na prvom mieste, pretože vieme, že najlepšou reklamou je vždy pozitívna recenzia alebo odporúčanie spokojného zákazníka.

Viac o nás

Hore